Elbilen Volkswagen ID.3 garanteras 70% kapacitet efter 160 000 km

Volkswagen ID.3 börjar tillverkas innan året är slut. Företagets satsning på en ”folk-elbil” som presenterats i samband med motormässan i Frankfurt i september i år har redan förhandsbokats av 20 000.

Volkswagens ID-plattform ska ha räckviddskapacitet på upp till 550 km. Det gör serien lämplig för långkörningar – och ställer krav på hållbarhet menar Volkswagen, enligt Electric Cars Report.

Beroende på vald batteristorlek kommer Volkswagen ID-seriens batterier ha en räckvidd på 330 till 550 kilometer och hantera snabbladdning på upp till 150 kW.

Volkswagen garanterar att batterierna i sina elbilar ska bibehålla sin kapacitetet med 70% efter åtta år, eller 16 000 mil.

Det motsvarar den den beräknade livslängd som branschen vågar lova med sina batterigarantier. Tesla har dock överträffat siffrorna, och i många fall bibehålls kapaciteten över 90% efter 30 000 mil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.