De bygger en elbil av din gamla Porsche 911

På bilden ovanför ser du en Voitures Extravert Quintessenza. Eller egentligen en Porsche 911 – ser det ut som. Voutures Extravert är det holländska bolaget som tar hand om gamla Porsche 911 – plockar isär dem i i sina minsta beståndsdelar.

Därefter syradoppas karossen och svetsats tills de blir som nya. Sedan fyller man det tomma skalet med modern teknik. Då får man en elbil. Du kan få din Quintessenza i två utföranden. en SE-modell inspirerar av 1960-talet och en TE-modell inspirerade av 1980-talets Porsche 911.

Voitures Extravert Qutiessenza SE kommer med en räckvidd på 400 km, ska klara 0-100 kmh på sekunder. Priset är från €299 990, första leveranser ska ske till vintern i år. Den 80-tals inspirerade TE-modellen har samman specifikationer, men leveranser första nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.