Häng med Elon Musk och ett TV-team om produktionsstatusen för Tesla Model 3

Teslas Vd Elon Musk har tidigare i en intervju, och via egna uttalande på Twitter sagt att han överskattat automationen i tillverkningsprocessen. Eller för att förtydliga som Elon Musk själv skrev på Twitter igår ”människor är underskattade”.

Nu meddelar medarbetare på Teslas fabriker att man tillfälligt stängt produktionen av Model 3 i ett par dagar för att förbättra och förfina automationen kring produktionen. Tesla som för första gången förra månaden nådde över 2 071 tillverkade Model 3 under en vecka siktar på att ha en produktion på 5 000 bilar i veckan till sommaren.

Att uppnå den volymen för Tesla är viktigt, först då kan produktionen bli så lönsam som man önskar, och man kan också börja rulla ut flera variationer av bilen. Och med det troligen också kunna titta på internationella leveranser.

TV-intervju med Elon Musk vid produktionslinan

I förra veckan fick amerikanska TV-kanalen CBS som en av få TV-bolag en ordentlig insyn i Teslas fabrik, en intervju med Elon och specifikt om produktionslinan för Model 3. Där talar bland annat Elon om 3-6 månaders förseningar i produktionen och leveransen av Model 3.

Intervjun kan du se i detta klipp:

 

Och förseningen i sig är kanske inget att oroa sig över. Utmaningen är att nå rätt och optimal produktionsvolym.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.