Nya elbilen Jaguar I-Pace skördar framgångar i Norge och Holland, kan påverka svenska leveranser

Den nya elbilen Jaguar I-Pace har gjort succé i Norge där man tagit emot 1 000 förhandsbeställningar. Jaguar har haft ett realistiskt mål om att leverera 1 500 bilar i år, men fortsätter beställningarna i samma takt kommer man ha levererat 2 000 bilar innan nyår skriver Jaguar i en pressrelease.

De första leveranserna av I-Pace till kunder kommer ske i sommar. Om man väntar till sommaren med att beställa så kommer man antagligen få vänta till nästa år med att få sin bil, fortsätter Jaguar i samma pressrelease. Av de 1 000 sålda Jaguar I-Pace är majoriteten av värstingvarianten HSE eller First Edition-versionen som fanns att beställa under en begränsad tid. HSE-varianten har ett pris på 969 100kr i Sverige.

Hög efterfrågan påverkar Sverige

I samband med lanseringen i början av mars öppnade man också upp den svenska möjligheten till att reservera samt boka en provkörning av I-Pace. Just nu håller Jaguar på att följa upp intresseanmälningar och bokningar av provkörningar.

I ett sådant samtal med Jaguar har det framkommit ny information. Bland annat så är både Norge och Holland två prioriterade marknader för Jaguar. Det är marknaderna där efterfrågan, i många fall, varit över förväntan.

När de svenska provkörningarna kan genomföras och när de svenska leveranserna kan ske ville Jaguar inte riktigt svara på. Målet är till sommaren men eftersom att bilen skördat sådana framgångar i Norge och Holland är det svårt att ge några exakta besked. I ett möjligt scenario kan det dröja till efter sommaren då Norge och Holland prioriteras.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.