Hamburg förbjuder taxibilar med förbränningsmotorer

Snart kommer Hamburgs taxibilar bara att gå på el. Det står klart efter att den tyska delstaten förbjuder taxibilar med förbränningsmotorer från 2025.

– Särskilt inom transportsektorn måste man göra snabba framsteg när det gäller att skydda miljön. Slutet på förbränningsmotorer för Hamburgs taxibilar är ett bra exempel på detta, sa transportsenator Anjes Tjarks i Hamburg.

Idag har Hamburg strax över 350 helt eldrivna taxibilar, vilket motsvarar omkring 12 procent av den totala taxiflottan i regionen. Även taxibranschen ställer sig positiva.

– Vi är övertygade om att framtiden för vår bransch är elektrisk och att detta övergångsdatum är genomförbart, berättar Thomas Lohse, VD för Hansa Taxis.

– Vi hoppas att detta beslut i Hamburg kommer att ha en signaleffekt för Tyskland och hela Europa. Eltaxibilarna har också visat sig vara pålitliga, bekväma och billigare att köra än förbränningstaxibilarna, tillägger Anjes Tjarks.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.