Fyra nya elbilar från Maserati – cab, SUV, supersportbil och lyxsedan

Maserati ska bli mer vassa på elbilar än någonsin. Som Stellantis-koncernens enda lyxmärke ska den italienska biltillverkaren ge sig in på en allt tydligare riktning till en framtid med ett större fokus på elbilar. Det skriver märket i ett pressutskick.

Maserati har redan lanserat två elbilar. Dessa är den sportiga låga Maserati GranTurismo Folgore och den lite större suven Grecale Folgore. Maserati beskriver GranTurismo Folgore som en sann ikon för varumärket med den senaste och mest banbrytande tekniken från Formula E.

Maserati Grecale Folgore på besök i Göteborg.

– Mer än någonsin tror Maserati på en framtid med elektrisk mobilitet och satsar nu på alla områden för att förändra sin konkurrenskraft och överträffa behoven hos den nya lyxkonsumenten, skriver Maserati.

Sin tredje elbil kommer Maserati att lansera i år. Det blir en cabriolet med namnet Maserati GranCabrio Folgore. Efter det kommer den nya MC20 Folgore 2025, en helt ny stor suv 2027 och nästa generationen Quattroporte som elbil år 2028.

– Driven av vårt Modena-hjärta, går vi på full gas för att leda förändringar inom elektrifiering, med två av våra ikoniska modeller som redan finns att köpa i deras 100 procent elektriska versioner, och en annan på väg i år, säger Davide Grasso, VD för Maserati.

Arvet är också viktigt för Maserati. Därför kommer alla framtida modeller att designas, utvecklas och tillverkas till 100 procent i Italien.

– Vi kommer att erbjuda våra favoritkunder de mest kraftfulla Maseratis någonsin, och flyttar gränserna för körglädje till en ny era. Med vår långsiktiga strategiska vision och plan vill vi göra ett avtryck i lyxvärlden med unik italiensk tillverkningsexpertis, ständigt driva på distinkt kvalitet och bygga vår framtid med en dedikerad affärsmodell som garanterar våra kunder de bästa produkterna, avslutar Davide Grasso.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.