Elon Musk: Kina kommer krossa världens bilföretag utan handelstullar

Arkivbild: Elon Musk i Berlin.

Elon Musk är imponerad av de kinesiska biltillverkarna. Han tror inte på att etablera några omfattande samarbeten, men han tror definitivt att de kan vara ett hot mot västvärldens bilindustri. Det framkom i samband med Teslas senaste kvartalsredovisning när Elon Musk fick frågan om hur man såg på de kinesiska biltillverkarnas etablering i Europa och USA.

– Vår observation är generellt att de kinesiska bilföretagen är de mest konkurrenskraftiga bilföretagen i världen. Så jag tror att de kommer att ha betydande framgångar utanför Kina beroende på vilken typ av tullar eller handelshinder som etableras, sa Elon under mötet.

Han förtydligade sedan:

– Ärligt talat tror jag att om det inte finns handelshinder etablerade så kommer de i stort sett att krossa de flesta andra bilföretagen i världen. Så de är väldigt bra, fortsatte Elon.

På frågan om det är aktuellt för Tesla att inleda något samarbete med en kinesiska biltillverkare för att påskynda omställningen till hållbara transporter svarade Elon att det inte fanns någon uppenbar anledning till att göra det.

– Vi kan så klart tänka oss att ge alla elbilsföretag tillgång till vårt Supercharger-nätverk. Vi är också öppna för att licensera vår självkörande mjukvara och kanske andra tekniker som kan främja den hållbara energirevolutionen, avslutade Elon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.