Tesla kan bygga Gigafactory för elbilar i Sydkorea – presidenten villig att slopa ’orimliga regleringar’

Tesla Gigafactory Berlin.

Tesla har som mål att tillverka 20 miljoner elbilar om året till 2030. För att nå dit måste Tesla bygga fler fabriker. Nu har en ny möjlig placering av en sådan fabrik dykt upp: Sydkorea.

Uppgifterna kommer direkt från regeringskansliet för Sydkoreas presidents Seok-Yeol Yoon. Under ett videomöte ska Seok-Yeol Yoon och Elon Musk diskuterat frågan efter att Elon delget planerna om ytterligare fabriker i Asien.

I ett pressmeddelande från regeringskansliet går det att läsa: ”President Yoon förklarade Sydkoreas ekosystem och investeringsvillkor för bilindustrin, och bad att han skulle investera i Sydkorea”.

Enligt samma pressmeddelande står det att Elon svarade positivt. Han bekräftade att han överväger Sydkorea. Först ska han ”se över investeringsvillkoren, inklusive mänsklig och teknisk kompetens” innan han fattar sitt beslut.

Enligt samma källa finns det flera möjliga asiatiska kandidatländer, men att Sydkorea definitivt är en ”toppkandidat”. Sydkoreas president är väldigt mån om att locka en Tesla-fabrik till landet. Om det finns hinder för en möjlig investering är presidenten villig att införa nya reformer:

– President Yoon sa att om det finns orimliga regleringar som hindrar globala högteknologiska innovationsföretags investeringar i Sydkorea, kommer han att reformera dem för att vara i linje med globala standarder, sa hans kontor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.