Cupra UrbanRebel: En elbil med 450 hästkrafter värdig namnet Cupra

Prestanda och racing är kärnan i Cupras varumärke. Därför presenterar man nu en vision av en elektrisk prestandabil för stadsmiljö. Namnet är Cupra UrbanRebel Concept.

Konceptet illustrerar prestanda och design så som Cupra förställer sig 2025. Cupra beskriver bilen som ”en känslomässig och äkta design som sticker ut tack vare slående och atletiska linjer, ett djärvt uttryck förstärkt av den elektrifierade”.

– Cupra UrbanRebel Concept är en radikal tolkning av företagets urbana elbil som lanseras 2025. Detta racingkoncept ger en uppfattning om formspråket för den framtida gatubilen och kommer att inspirera till skapandet, säger Wayne Griffiths, VD för Cupra.

Elbilen får också ordentligt med prestanda. Konceptet levererar en effekt på mellan 340 hk (250 kW) och upp till 435 hk (320 kW). Det ger den en accelerationstid från noll till 100 km/h på 3,2 sekunder.

Storleksmässigt är konceptet något mindre än en koncernsyskonet Volkswagen ID.3. Den mäter 4 080 mm på längden, får en bredd på 1 795 mm och en höjd på 1 444 mm. Optimala proportionerna på den framtida urbana elbilen, menar Cupra.

– En urban elbil är ett strategiskt viktigt projekt inte bara för vårt företag utan också för Volkswagengruppen, detta då vårt mål är att producera mer än 500 000 urbana elbilar per år i Martorell för våra koncernmärken. Den urbana elbilen kommer att demokratisera elektrifierad mobilitet och göra den tillgänglig för alla., avslutar Wayne Griffiths.

Mer av Cupras koncept och andra nyheter från Volkswagenkoncernen lär vi få se i samband med bilmässan i München som öppnar om en vecka.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.