Första Chevrolet Blazer EV har rullat ut från produktionslinan

Den första kundbilen av Chevrolet Blazer EV har nu rullat ut från den amerikanska biltillverkarens produktionslina. Elbilen är märkets andra elbil efter lanseringen av Chevrolet Bolt för sju år sedan.

Blazer tar formen av en suv och är baserad på GM-koncernens Ultium-plattform. Elbilen kommer i flera olika varianter, med antingen bakhjulsdrift, framhjulsdrift eller som en fyrhjulsdriven variant. Räckvidden är upp till 515 kilometer i utförandet med den längsta räckvidden.

Senare kommer också en prestandaversion, en Blazer SS, med fyrhjulsdrift, 557 hästkrafter som ska klara 0–96 km/h (0-60 mph) på under fyra sekunder.

De första leveranserna av Blazer är planerad till sommaren i USA. Modellen har ett instegspris på 47 500 dollar och den har många gånger beskrivits som en utmanare till Volkswagen ID.4.

Om Chevrolet Blazer kommer till Europa återstår att se. Koncernbolaget GM har däremot sagt att man har en elbilssatsning på gång i Europa som inkluderar flera av koncernens bilmärken.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.