Lordstown Motors i konkurs – försökte bygga eldriven pickup

Lordstown Motors är en av alla amerikanska nykomlingar som försökt att lansera en eldriven pickup. Pickupen Endurance skulle drivas framåt av fyra navmotorer, ha ett batteri på 109 kWh och erbjuda en räckvidd på upp till 400 kilometer.

Men det har varit en turbulent tid för Lordstown och man tappade bland annat sin samarbetspartner Foxconn som skulle bygga pickupen. Nu har Lordstown kommit till en återvändsgränd. Pengarna är slut och bolaget har ansökt om konkurs. Dessutom stämmer man Foxconn på 170 miljoner dollar som man menar motarbetet utvecklingen.

– Trots våra bästa ansträngningar och uppriktiga engagemang i partnerskapet så misslyckades Foxconn medvetet och upprepade gånger med att genomföra sin del av vår överenskomna strategi. Det gör nu att en konkurs är vårt enda alternativ. Vi kommer att driva våra rättstvister mot Foxconn med anledningen av med detta, sa Lordstowns vd Edward Hightower i uttalandet.

Foxconn menar att kritiken är obefogad. Man har hela tiden försökt vara konstruktiv, och hitta lösningar på de finansiella problemen. Istället menar man att Lordstown vilselett allmänheten vid upprepade tillfällen vilket har gjort det svårt att fullfölja planerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.