Första bilderna på förserieproduktionen av elbilen Fisker Ocean

De första leveranserna av elbilen Fisker Ocean ska starta i november 2022. Nu delar bilmärkets grundare Henrik Fisker med sig av de första bilderna från produktionslinan i Österrike.

På bilderna får vi se de första målade bilarna på väg till prototyplinjen, berättar Henrik. Fiskers målsättning är att tillverka hållbara elbilar med ett överkomligt pris. Den första modellen Fisker Ocean presenterades strax innan jul.

Tillverkningen i Österrike ska vara helt koldioxidneutral. Bland annat ska interiören dessutom vara helt vegansk och använder material som gamla fisknät, förbrukade textiler och återvunnet gummi

Fisker Ocean kommer i flera olika utföranden med spridda priser. Basmodellen Ocean Sport kommer ha en räckvidd på 450 kilometer och kosta från 450 000 kronor. Den blir bakhjulsdriven och får 275 hästkrafter.

Fyrhjulsdrivna och tillika lanseringsversionen Fisker Ocean Extreme får en hel del extrautrustning, 550 hästkrafter och en räckvidd på 630 kilometer. Priset ska starta på 715 000 kronor.

Senare kommer också en annan fyrhjulsdriven variant med lite lägre utrustningsnivåer, 540 hästkrafter, 610 kilometer i räckvidd och ett pris som startar på 615 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.