Ford visar eldrivna minibussen Tourneo Courier på måndag

På måndag visar Ford upp en ny eldriven minibuss i form av Ford E-Tourneo Courier. Sedan tidigare har Ford visat upp E-Transit Courier som är en transportbil i samma modellserie med introduktion nästa år.

Några uppgifter om batteristorlek eller räckvidd finns inte ännu, varken för passagerar- eller transportversionen av Courier. Känt är i alla fall att den blir framhjulsdriven med en elmotor som levererar en effekt på 100 kW. Att ladda hela batteriet från 10 till 80 procent ska ta runt 35 minuter.

Med Courier växer Fords kommersiella division Blue med ytterligare en eldriven modell. Sedan tidigare finns bland annat den större personlastaren E-Tourneo Custom i utbudet bland eldrivna modeller. Ford har också presenterat en motsvarande eldriven transportbil öven till Custom. Dessa har en räckvidd på upp till 380 kilometer.

Hur Ford E-Tourneo Courier kommer stå sig får vi alltså reda på under måndagen – då är det som sagt premiär.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.