Premiär: Ford Transit Courier har blivit eldriven

Fords transportbil Courier blir nu eldriven. Bland nyheterna utöver den elektriska driften är ett lastutrymme som vuxit med 25% jämfört med de tidigare versionerna. Lastvolym är nu på 2,9 m3 och rymmer två EU-pallar.

Det är möjligt att att lasta upp till 700 kilo och dra 750 kilo på dragkroken. En lastlucka in i kupén gör det möjligt att lasta långa rör eller plankor med en längd på 2,6 meter.

Ford är dock sparsamma kring detaljerna om batteristorlek eller räckvidd på Ford E-Transit Courier. Klart är att den blir framhjulsdriven med en elmotor som levererar en effekt på 100 kW.

Snabbladdning är möjlig med upp till 100 kW. Det ska göra det möjligt att ladda på med 87 nya kilometer på 10 minuter, och att ladda hela batteriet från 10 till 80 procent tar 35 minuter. AC-laddning är möjlig med upp till 11 kW, och laddar batteriet fullt på 5,7 timmar.

– E-Transit Courier tar ett steg upp i storlek och kliver in i ett nytt segment med kompromisslös elbils-prestanda, större lastkapacitet och uppkopplande tjänster som inkluderar kompletta laddlösningar, Ford Pro E-Telematics och FORD Liive, säger Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europa:

– Ford Pros mångåriga ledarskap på transportbilsmarknaden ger oss unik förståelse för kundernas behov och det betyder att vi kan hjälpa dem att få ut så mycket som möjligt från sina kompakta skåpbilar, med mer uppkopplingsmöjligheter och kapacitet än någonsin tidigare.

I kupén finns en 12-tums digital skärm i instrumentpanel och en 12-tums pekskärm med Fords senaste infotainmentsystem. Det har stöd för Android Auto och Apple CarPlay.

Ford E-Transit Courier får en rad förarassistanssystem som standard. Det inkluderar bland annat adaptiv farthållare och dödavinkelvarnare.

Ford E-Transit Couriers är också fullt uppkopplad, och kommer kunna ta emot trådlösa uppdateringar med förbättringar. Det gör det också möjligt att anslutna skåpbilen till Ford Pro Service för hantering av fordonsflottor.

Produktionen väntas starta i slutet av 2024. Mer detaljer om prestanda och priser kommer närmare lanseringen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.