Premiär: Eldrivna minibussen Ford E-Tourneo Custom med åtta sittplatser

Nu kommer Fords svar på Volkswagen ID. Buzz. Helt eldrivna Ford E-Tourneo Custom är en mångsidig minibuss med upp till åtta sittplatser. Den delar batteriteknik med Ford F-150 Lightning och får ett batteri på 74 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 370 kilometer.

Den drivs framåt av en elmotor på 160 kW (215 hk). Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 125 kW, vilket kan ladda från 15 till 80 procent på 41 minuter. AC-laddning är möjlig med 11 kW.

E-Tourneo Custom får dragkrok och får dra upp till 2000 kilo. Lastutrymmet är också generöst, men varierar beroende på hur många sittplatser som finns i bilen. Som standard finns åtta sittplatser fördelade över tre rader.

Placeringen av de bakre sätena kan justeras genom skenor i golvet, eller plockas ut helt och hållet. På så vis kan E-Tourneo Custom erbjuda många kreativa lastlösningar.

Genom systemet Pro Power Onboard blir det möjligt att plocka ström ur batteriet genom ett kontakt på 2,3 kW som är placerat fram i elbilen. Den kan driva andra elektriska enheter som verktyg, sport- eller campingutrustning.

Interiört ska elbilen erbjuda en förbättrad och komfort jämfört med tidigare modeller. En enkel och avskalad design där pekskärmen på 13 tum står i fokus. Stöd för Android Auto och Apple CarPlay är också standard.

Tillverkningen kommer att ske hos Ford Otosan i Turkiet. De första kundleveranserna ska starta i mitten av 2023. Idag finns inga svenska prisuppgifter klara.

Sedan tidigare erbjuder Ford också den nära besläktade hantverksbussen Ford E-Transit Custom. Den kan du läsa mer om här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.