Premiär: Ford E-Transit Custom – elbil för hantverkaren med 380 km räckvidd

Ford visar nu upp en helt ny eldriven transportbil som ska gå i produktion 2023. Nya E-Transit Custom ska erbjuda en räckvidd på upp till 380 kilometer. Transportbilen ska få både ”full” dragkrok- och snabbladdningskapacitet.

Ford är däremot idag sparsamma kring de tekniska detaljerna. De specificerar varken kapaciteten på dragkrogen eller snabbladdningen i siffror. Mer information lovar Ford ska komma i september.

– Detta är en vattendelare för transportbilsoperatörer i Europa, och ytterligare ett enormt betydelsefullt förverkligande av våra Ford Pro-ambitioner, säger Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europe. 

– Europas mest sålda transportbil blev nyss helt elektrisk och med stöd av vår unika Ford Pro one-stop-shop för produktivitetshöjande tjänster kommer vi hjälpa företag i hela Europa att förbättra sin verksamhet betydligt, fortsätter Hans Schep.

Ford E-Transit Custom kommer att vara utrustad med ProPower Onboard. Fords lösning för att använda bilen till att driva andra elektriska apparater. Till exempel de verktyg som en hantverkare kan behöva.

Exteriört har E-Transit Custom fått ett nytt omarbetat utseende som ger ett mer modernt uttryck. Ford lyfter fram den nya LED-belysningen fram och bak som en tydlig designmarkering för segmentet framöver.

Tillverkningen av den nya transportbilen ska ske vid Fords anläggning i Kocaeli, Turkiet. Fram till 2024 kommer Ford dessutom också lansera helt eldrivna varianter av Transit Courier, samt Tourneo Custom och Tourneo Courir.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.