Fords tjuvnyp – skickar med adapter som kan ladda strandade Teslor

Leveranserna av den eldrivna pickupen Ford F-150 Lightning har startat i USA. Nu berättar de första ägarna att Ford samtidigt försöker spela Tesla ett litet spratt.

De första ägarna har nämligen fått med en adapter så att de kan ladda Teslas elbilar med hjälp av sin F-150 Lightning. Pickupen är utrustad med V2L vilket gör att den kan ladda andra elbilar och elektriska apparater.

Tesla följer dock inte CCS-standarden för laddning i USA. Det innebär att Ford aktivt valt att också skicka med en specifik Tesla-adapter.

– Jag tog leverans av min 2022 Lightning och när jag gick igenom tillbehören hittade jag en adapter för att ladda Teslas. Intressant fynd. Om jag hittar några strandade Teslor ska jag låta min Ford Lightning komma till undsättning, skriver en användare på forumet Lightning Owners.

De nya ägarna tolkar det hela som en solklar trollning från Fords sida. Fords VD Jim Farley ska också under premiären ha sagt:

– Om det blir strömavbrott kan du till och med ladda din grannes Tesla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.