Nu går elbilen Hyundai IONIQ i graven – avslutar produktionen

Pressbild: Hyundai

Nu upphör produktionen av en av Hyundais allra första elbilar. Det handlar om elbilen Hyundai IONIQ som kom 2016. Trots sitt lilla batteri på 28 kWh har modellen hyllats som en komplett elbil med framförallt låg förbrukning.

I Sverige är modellen redan bortplockad från produktsidorna på Hyundais hemsida sedan ett tag tillbaka. Produktionen av IONIQ stoppar Hyundai officiellt i juli. Det finns idag strax över 1 700 stycken Hyundai IONIQ registrerade för trafik i Sverige.

– IONIQ har varit en pionjär inom elektrifierad mobilitet. Innovationerna och framstegen med modellen har banat väg för den nya generationen elbilar från Hyundai. Även om det inte kommer någon direkt efterföljare till IONIQ så kommer dess anda att leva vidare genom nya Hyundai IONIQ-serien, skriver Hyundai i ett pressmeddelande.

IONIQ-namnet har nämligen följt med till företagets senaste generation av elbilar. Idag erbjuder Hyundai elbilen IONIQ 5. Fler modell kommer i serien. Bland annat den sportigare sedanen IONIQ 6 och den större suven IONIQ 7.

Hyundai erbjuder också elbilen Kona som inför det här året fick genomgå en större uppdatering.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.