Ford öppnar elbilscenter i Köln för en ny generation elbilar

Idag slog Ford upp portarna till en ny produktionsanläggning i tyska staden Köln. Anläggningen har Ford döpt till Köln Elektrifieringscenter och det är Fords mest högteknologiska produktionsanläggning hittills. Här ska Ford tillverka en ny generation elbilar.

Den första bilen som ska tillverkas vid anläggningen är märkets fjärde elbil, Ford Explorer. På tur efter den står en eldriven sportig crossover som Ford kommer visa upp senare i år.

Ford Explorer – första modellen att tillverkas i Köln.

Anläggningen är designad för att vara så effektiv som möjlig med en ny produktionslina, batterimontering och automatiserade processer vilket ska ge en årlig produktionskapacitet på 250 000 elbilar årligen. Den är dessutom Fords första helt koldioxidneutrala anläggning.

– Öppnandet av Köln Elektrifieringscenter blir starten på en ny generation av ren tillverkning av rena elbilar i Europa. Denna anläggning blir en av de mest effektiva och klimatsmarta anläggningarna i hela industrin, säger Bill Ford, styrelseordförande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.