Geely visar fräsiga elbilen Geome Panda Karting

I ett land med 1,4 miljarder invånare kommer det verkligen finnas tillräckligt många för att efterfråga vad vi skulle anse vara den mest nischade produkten som går att komma på. Från Geely får vi nu se en vidareutveckling av mini-elbilen Geome (Geometry) Panda Mini.

Geome har helt enkelt valt att göra Pandan liten mer fräsig med ett sportigt racingkit med sidokjolar, bredare hjulhus och en stor vinge på taket. Så klart går den också i konstrastrika färgerna svart och rosa. Detta är Panda Karting.

– Det finns ingen gräns för stadsutforskning, en urban legend, skriver Geely i sociala medier.

Panda Karting är bakhjulsdriven, har en motor på 30 kW och ett LFP-batteri på 17,03 kWh som ger en räckvidd runt 200 kilometer. Full tillräckligt i storstadsvimlet.

Interiört går bilen i rosa med vita kontraster i en förhållandevis enkel och avskalad miljö där det nödvändigaste ändå tycks finnas med.

Det finns till och med ett litet baksäte, som också rymmer en bilbarnstol. Geome Panda Karting kommer att lanseras på den kinesiska marknaden snart. Det med ett pris runt 65 000 omvandlat till svenska kronor.

Formatet är perfekt för trånga stadsmiljöer, men lär inte vara något som vi kommer att se i Sverige inom kort, det kräver ändring i lagstiftningen. Branschorganisationen ACEA lobbar däremot för att göra om regelverket.

– Biltillverkare måste tillåtas designa fordon som är mer lämpade för trånga stadsmiljöer, menar ACEA:s ordförande och Renault-chefen Luca de Meo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.