Ford-chefen dubblar målet: Ska tillverka 600 000 elbilar år 2023 – och sen bli störst på elbilar

Pressbild: Ford

Ford ska öka sina produktionsmål för elbilar. Det berättar Fords VD Jim Farley via en serie inlägg på Twitter där han lägger fram hela Fords plan för framtiden. Ford förväntar sig att nå en årlig produktionsvolym av 600 000 elbilar till slutet av 2023. Det är en dubbling av Fords tidigare mål.

Jim förtydligar också att den nya produktionsvolymen är innan Ford ens kommer ha sina dedikerade elbilsfabriker klara. Att producera 600 000 elbilar kan jämföras med Tesla som idag är den största producenten av elbilar. Hittills i år har Tesla, genom sina rekordkvartal, producerat ungefär 625 000 elbilar från januari till september i år.

– Det är en viktig tid för bilindustrin. Tidiga elbilar var bra för miljön men saknade känslor. Som apparater. Det håller på att förändras. Fords satsning är annorlunda. Vi tar ikoniska modeller – Mustang, F-150, E-Transit – och gör dem ännu bättre som elbilar. Och fler är på gång, skriver Jim i en tweet.

Jim berättar vidare att under de kommande åren är Fords mål att bli den andra största producenten av elbilar. När sedan Fords stora investeringar med nya elbilsfabriker och batteritillverkning står klara ska Ford snabbt öka sitt utbud av elbilar. Målet är då att bli den största tillverkaren av elbilar i världen.

– Vår nuvarande utbud på elbilar är väldigt populärt. Mustang Mach-E säljer på tre kontinenter och F-150 Lightning har fler än 160 000 reservationer. E-Transit kommer att bli enorm i Europa och Nordamerika. Vår uppgift nu är att möta efterfrågan, avslutar Jim.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.