Officiellt: Xpengs elbilar till Sverige i början av 2022

Pressbild: Xpeng/James Holm

Efter lanseringen i Norge fortsätter nu Xpeng sin etablering i Europa. Med den kommer Xpeng till Sverige, Danmark och Nederländerna i början av 2022.

Xpeng har idag etablerat lokala kontor på alla tre marknaderna. Nu kommer man också öppna upp butiker, XPENG Experience Centers, i regionernas huvudstäder i samband med lanseringen.

– Det här är ett stort steg för XPENG och vi är exalterade över att göra offensiva drag i Sverige, Danmark och Nederländerna, så att ännu fler får ta del av våra intelligenta elbilar, säger Xiaopeng He, vd på XPENG.

I pressutskicket framgår det inte vilka modeller som kommer att finnas med vid start. Xpeng lovar dock flera spännande nyheter. På bilderna får vi se Xpeng P7 på besök i Sverige vilket ger oss all anledning till att tro att det blir en av premiärmodellerna.

– Vi ser fram emot att arbeta på plats inom dessa marknader för att kunna vara nära våra kunder. Vi kommer att presentera fler spännande nyheter för den europeiska regionen väldigt snart – stay tuned, fortsätter Xiaopeng He.

Xpeng bjuder idag in besökare till sin svenska webbplats där man berättar mer om Xpeng P7.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.