Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Officiellt: Xpengs elbilar till Sverige i början av 2022

Pressbild: Xpeng/James Holm

Efter lanseringen i Norge fortsätter nu Xpeng sin etablering i Europa. Med den kommer Xpeng till Sverige, Danmark och Nederländerna i början av 2022.

Xpeng har idag etablerat lokala kontor på alla tre marknaderna. Nu kommer man också öppna upp butiker, XPENG Experience Centers, i regionernas huvudstäder i samband med lanseringen.

– Det här är ett stort steg för XPENG och vi är exalterade över att göra offensiva drag i Sverige, Danmark och Nederländerna, så att ännu fler får ta del av våra intelligenta elbilar, säger Xiaopeng He, vd på XPENG.

I pressutskicket framgår det inte vilka modeller som kommer att finnas med vid start. Xpeng lovar dock flera spännande nyheter. På bilderna får vi se Xpeng P7 på besök i Sverige vilket ger oss all anledning till att tro att det blir en av premiärmodellerna.

– Vi ser fram emot att arbeta på plats inom dessa marknader för att kunna vara nära våra kunder. Vi kommer att presentera fler spännande nyheter för den europeiska regionen väldigt snart – stay tuned, fortsätter Xiaopeng He.

Xpeng bjuder idag in besökare till sin svenska webbplats där man berättar mer om Xpeng P7.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons