Fler snabbladdare till We Charge när Volkswagen ingår samarbete med Recharge

Pressbild: Volkswagen

Volkswagen-koncernen har genom sitt bolag Elli skapat partnerskap med flera laddningsoperatörer i sin laddningstjänst We Charge. Genom laddningstjänsten kan Volkswagens elbilister enkelt betala laddning med ett och samma kort till specialpriser.

Nu utökar Elli laddningspunkterna med ett nytt partnerskap som ger flera nya laddare till nätverket. Det nya samarbetet inkluderar laddningsnätverket Recharge (tidigare Fortum Charge & Drive) som är en av de största laddningsoperatörerna i Sverige.

Det nya samarbetet ger 239 laddpunkter i Sverige där flera är snabbladdare med en kapacitet på upp till 135 kW. Laddstationer från Recharge finns även i Norge och Finland.

Sedan tidigare ingår IONITY och Mer (tidigare Bee) i laddningsnätverket som erbjuder snabbladdning till We Charge-kunder. Volkswagens kunder kan få tillgång till We Charge genom appen We Connect ID.

– Även om den största delen av laddningen sker vid hemmet är det förstås jätteviktigt att laddinfrastrukturen utmed vägarna hänger med att utvecklas så att även de längre resorna blir smidiga. Vi är glada att nu kunna erbjuda fler laddpunkter via We Charge. Och ännu fler är på gång, säger Sofia Granfors, head of e-mobility på Volkswagen Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.