Nu kommer elbilar från kinesiska BYD till Europa – och först ut BYD Tang till Norge

Pressbild: BYD

Kinesiska BYD är främst mest känt för sina eldrivna yrkes- och arbetsfordon i Europa. Men märket tillverkar också eldrivna personbilar som är populära i Kina. Till exempel är elbilen BYD Han EV just nu den fjärde mest sålda elbilsmodellen i världen i år.

Vi har ännu inte fått se några av BYDs elbilar i Europa, men nu tar BYD klivet för att också etablera en närvaro med sina personbilar i Europa. Först ut blir en större SUV döpt till BYD Tang.

Genom att etablera sig i Norge hoppas BYD på att förverkliga sin europeiska dröm och på sikt nå ut i hela Europa. I ett pressutskick berättar BYD att de första 100 BYD Tang nu lastas ombord ett fartyg för att säljas i Norge. Innan året är slut ska man leverera totalt 1500 elbilar till Norge och med det väcka intresse i övriga Europa.

– Idag går starten på den europeiska drömmen för BYD och vår satsning på personbilsmarknaden. Med nya BYD Tang erbjuder vi en fantastisk SUV till den norska marknaden och låter den vara vår språngbräda till den Europeiska marknaden, säger BYDs Europachef Isbrand Ho.

BYD Tang är utrustad med ett tunt batteri på 86,4 kWh. Det ska vara fullt tillräckligt för att ge en räckvidd på upp till 400 kilometer. Laddning från 30 till 80 procent ska modellen klara på knappa 30 minuter. Den stora SUV:en är också utrustad med en kraftfull motor som ska ta den från 0-100km/h på 4,6 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.