Elon Musk ändrar strategin: ”Det blir ingen Tesla Model S Plaid+. Plaid är bra nog”

Pressbild: Tesla

Inatt tog Elon Musk till Twitter för att ändra strategin kring nya uppdaterade Tesla Model S. Nya Model S var tänkt att komma i en Long Range-version och en mer prestandaladdad Plaid-verison. Som grädde på moset skulle det dessutom komma en ännu kraftfullare modell kallad Plaid +.

Nu berättar Tesla-chefen Elon Musk på Twitter att det den kraftfullaste versionen uteblir: ”Plaid+ är inställd. Den behöver vi inte, (vanliga) Plaid är bara så bra!”.

– 0-60 mph (0-96km/h) på under 2 sekunder. Den snabbaste produktionsbilen någonsin tillverkad oavsett klass. Den måste upplevas för att bli trodd, avslutar Elon.

De första leveranserna av Tesla Model S Plaid ska starta i USA på torsdag. Då arrangerar Tesla ett stort leveransevenemang. Till Sverige kommer de första leveranserna av nya Tesla Model S Long Range och Plaid under de första kvartalet av 2022.

Maximerade räckvidden borta?

Den uteblivna Plaid+ väcker dock vissa frågetecken. Även om Model S Plaid lyckas matcha viss prestanda med Plaid+ så hade den senare modellen vissa egna fördelar. Däribland en rejält utökad räckvidd på 837 kilometer genom ny batteriteknik.

Nu är den maximala räckvidden för nya Tesla Model S den som fås med Long Range-modellen. Den är utrustad med dubbla motorer och har en räckvidd på upp till 663 kilometer, får en topphastighet på 250 km/h och ska klara 0-100 km/h på 3,2 sekunder.

”Vanliga” Plaid-versionen är istället utrustad med tre motorer, har en räckvidd på 628 kilometer, med en topphastighet på 322 km/h och klarar nu sprinten 0-96 km/h på under 2 sekunder.

Ett förtydligande om vad som händer med en modell med en räckvidd på över 800 kilometer bör möjligtvis klarna något i samband med veckans leveransevenemang.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.