Fisker visar ny teaser på sportbilen med världens längsta räckvidd

Fisker Ronin.

Elbilstillverkaren Fisker lanserade nyligen suven Fisker Ocean. På gång är också den kompaktare elbilen Fisker Pear med produktionsstart nästa år och ett riktpris runt 30 000 euro.

Utöver det har Fisker också planer på en tredje elbil i form av en sportbil. Den ska komma mot slutet av 2024 med målet att vara den sportbil som har längst räckvidd i världen. Idag visar Fisker upp en nya teaserbild på modellen.

Fisker beskriver Ronin som världens första helt elektriska GT-sportbil med fyra dörrar och cabriolet. Den nya teaserbilden visar att Ronin bland annat får saxdörrar, också kallade lambodörrar.

– Syftet är att uppnå världens längsta räckvidd för en produktions-elbil, tillsammans med extremt höga prestationsnivåer. Projekt Ronin kommer att vara ett skyltfönster för vår interna teknik, drivlina och mjukvarukapacitet, har VD Henrik Fisker tidigare sagt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.