Fisker ska bygga sportig elbil med världens längsta räckvidd

Elbilsuppstickaren Fisker Ocean ska börja leverera sin första elbil till hösten. Det handlar om en suv som får namnet Fisker Ocean där lanseringsversionen är prissatt från 750 000 kronor.

Efter det har Fisker avslöjat att nästa modell blir elbilen Pear som kommer 2023. Det rör sig om en kompakt elbil i storlek med Volkswagen ID.3 som ska matchas med ett lågt pris.

Idag har Fisker också avslöjat planerna för en tredje modell med lansering under andra halvan av 2024. Denna gången rör det sig om en sportbil som ska erbjuda världens längsta räckvidd. Den eldrivna sportbilen har Fisker gett namnet Ronin.

– Syftet är att uppnå världens längsta räckvidd för en produktions-elbil, tillsammans med extremt höga prestationsnivåer. Projekt Ronin kommer att vara ett skyltfönster för vår interna teknik, drivlina och mjukvarukapacitet, säger VD Henrik Fisker.

Fisker berättar att fokus kommer ligga på lättviktsmaterial, aerodynamik och en innovativ batteridesign med strukturellt batteripaket. Unika dörrar ska göra det enklare att komma i och ur den låga sportbilar, interiörer ska vara hållbart producerad och ta en unik designinriktning.

Modellen planerar Fisker att visa upp i augusti 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.