Fisker Ocean har europeisk premiär i Oslo – lansering i Sverige senare i år

Fisker Ocean är redo för europeisk premiär, och vad passar då inte bättre än på världens hetaste elbilsmarknad? Nämligen Norge. Premiären kommer att ske i samband med Oslo Motor Show som äger rum den 28 till 30 oktober.

– Norge är ett av våra nio lanseringsländer så det är särskilt viktigt för oss att delta på Oslo Motor Show 2022 bara några få veckor innan produktionsstarten i november, förklarar VD Henrik Fisker.

Tillverkningen ska starta i november i österrikiska Graz. Kort efter det är det dags för de första leveranserna. Norge är en av de första nio marknaderna där Fisker Ocean ska lanseras. I år kommer Ocean också till Sverige, Österrike, Danmark, Tyskland och USA. Till Frankrike kommer den 2023, följt av Kanada och Storbritannien året efter det.

På bilmässan kommer Fisker visa upp Fisker Ocean Extreme med ett svenskt startpris på 755 000 kronor. Den är utrustad med fyrhjulsdrift, dubbla motorer och erbjuder en räckvidd på upp till 630 kilometer. På sikt kommer också en nedtonad lägre utrustad variant med ett utgångspris på 450 000 kronor.

Fisker planerar också att öppna en Fisker Lounge i Oslo inom kort. Här kommer Fisker erbjuda försäljning, service och leveranser. Från lanseringen kommer Fiskerägare också kunna få service från mobila servicetekniker.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.