Klart: Elbilsmärket ORA kommer till Sverige i november

Ora Funky Cat.

ORA står bakom flera spektakulära små elbilar under minst lika många spektakulära namn. Allt från ORA Funky Cat till ORA Ballet Cat. Nu är det klart att elbilstillverkaren som är en del av Great Wall Motors kommer till Sverige.

Premiären äger rum den 19 november. Ambitionerna är mycket höga. Inom tre år ska 10 procent av alla elbilarna på de svenska vägarna vara en ORA.

Dessutom kommer man under året att öppna upp showrooms i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Utöver försäljning i fysiska butiker kommer man också sälja elbilarna digitat online.

Svenska ORA skyltar idag med två varianter av sin kompakta elbil: ORA 300 Pro och ORA 400 Pro+. Några svenska priser finns dock ännu inte klara, de kommer först den 15 oktober.

Med den sistnämnda kommer längre räckvidd, och ett par extrafinesser som framsäten med ventilation- och massagefunktion, handsfree-baklucka och öppningsbart glastak.

Specifikationer300 Pro400 Pro+
Räckvidd (WLTP)310 km420 km
AC-laddning
(11kW) 0-100%
5.5 h6.5 h
DC-laddning
(70kW) 0-70%
45 min55 min
Batterityp48 kWh
LFP
63 kWh
NMC
Toppfart160 km/h160 km/h
0-100km/h8.4 s8.4 s

Ansvarig generalagent för ORA Sverige kommer vara International Motors Nordic AB (IM Nordic). Agenten ansvarar idag för bland annat importen av Subaru och Isuzu till Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.