Fiat Panda kommer som elbil 2023 – ”robust, boxig stadselbil”

Koncept på elbil från Fiat.

Den italienska biltillverkaren Fiat har planer på en offensiv med lågt prissatta elbilar. Bland annat en eldriven Fiat Panda som Fiat ska visa upp för omvärlden i år med lansering 2023. Kort beskriven som en ”supermini” i B-segmentet.

Den kommer vara baserad på konceptet Fiat Centoventi (bilden ovanför). Prismässigt ska den landa under Fiat 500e som idag har att startpris på omkring 400 000 kronor.

Till Auto Express säger Fiat-chefen Olivier Francois att Fiat 500 kommer ha rollen som att vara ett stilfokuserat erbjudande. De kommande bilarna som är baserade på Centoventi ska snarare vara fokuserade på att vara praktiska modeller.

– Så vi kommer göra ett B-segment (supermini) och sedan kanske en ny Punto? Kommer det bli en super-Panda? Jag vet inte. Vi får se. Vad som är väldigt viktigt är att du har mitt fulla engagemang. Och att det vid en första anblick ska vara uppenbart – med eller utan märke – att där kommer en Fiat, säger Olivier Francois till tidningen när han spekulerar kring modeller och namn.

Den eldrivna Pandan beskriver Olivier som en robust, boxig stadsbil. Det är elbilen som står på tur att lanseras, enligt intervjun.

Planen verkar också infatta lite större modeller. Antagligen två stycken i en nära fram framkommer det. De lär vara baserad på samma drivlina som den kommande eldrivna versionen av Peugeot 308 ska få. Fiat ingår nämligen i Stellantis-koncernen som också Peugeot är del av.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.