Peugeot e-308 kommer som eldriven kombi med räckvidd på 400 kilometer

Bildnot: Pressbild på Peugeot 308 med bensinmotor.

Helt eldrivna kombimodeller är efterfrågade bilar på den svenska marknaden. Snart kommer en av de första i skepnad av MG5 Electric från MG. Men det finns fler modeller på gång.

Peugeot har nämligen bekräftat att nya Peugeot e-308 kommer med eldrift och i kombiutförande. Och det med bättre prestanda och längre räckvidd än märkets senaste lansering i form av den mindre elbilen Peugeot e-208.

Det är brittiska Autocar som tagit del av detaljerna kring modellen. Bland uppgifterna får vi reda på att Peugeot e-308 kommer med framhjulsdrift och en elmotor som producerar 154 hästkrafter. Förbrukningen ska ligga på omkring 12,4 kWh/100 km. En del i den låga förbrukningen är att Peugeot lyckats hålla nere vikten till 1600 kilo.

I bottenplattan sitter ett batteri på 50 kWh. Det ska vara fullt tillräckligt för att e-308 ska kommer ungefär 400 kilometer på en laddning. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 100 kW vilket innebär att laddning från 0-80 procent kommer ta omkring 20 minuter.

Tillverkningen av Peugeot e-308 kommer att starta i mitten av juli 2023. Leveranserna kommer att starta kort därefter. Mer detaljer och priser kommer närmre lanseringen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.