Fastighetsägaren bekräftar Nevs Emily GT-affären

Sedan projektet med den Trollhättan-baserade elbilen Emily GT från Nevs blivit känt under våren har bolaget letat efter en ny köpare. I fredags kom de första uppgifterna om att en köpare ska vara på gång.

Köparen är fortfarande okänd, men enligt bilsajten Auto Motor & Sport handlar det om ett europeiskt bolag. Affären ska inkludera både elbilsprojektet Emily GT och självkörande mobilitetsprojektet Pons.

Verksamheten ska dessutom förläggas på gammal Saab-mark vid Stallbackafabriken i Trollhättan. Nu bekräftar fastighetsägaren Stenhaga Invest som äger Stallbacka att det finns en köpare, rapporterar Sveriges Radio.

– Det är betydande ytor, om man säger så och det tyder också på att det är en rejäl satsning. De ytorna signalerar också att det är många människor som kommer att jobba med det här, säger Svante Andersson, VD För Stenhaga Invest.

Svante Andersson vet också vem köparen är men överlämnar till Nevs att berätta själva. Han tror att det blir snart, strax efter sommaren. I vecka 32 kommer Stenhaga Invest hålla ett möte med de involverade parterna.

I vilken omfattning elbilen Emily GT kommer att förverkligas återstår så klart att se. När köparen blir känd kommer antagligen detaljerna, och syftet med köpet, bli mer tydligt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.