Europas biltillverkare ställer sig bakom fossilbilsförbudet 2035

Luca de Meo intill konceptet Renault 4.

Under den pågående bilmässan i Genève klev Luca de Meo som är ordförande för bilbranschens branschorganisation ACEA upp på scenen. Budskapet var tydligt: De europeiska biltillverkarna tänker inte utmana EU:s planerade försäljningsförbud av nya bilar med förbränningsmotorer från 2035.

– Vi bestrider inte 2035. Nu måste vi ta tag i det, sa Luca de Meo som också är VD för Renault: ”Som företagsledare, ska vi inte att argumentera emot regelverket”.

Att leva upp till beslutet är möjligt men de rätta förutsättningarna måste skapas. Det inkluderar allt från större satsningar på infrastrukturen, men också andra incitament för att uppmuntra en bredare och snabbare övergång till elbilar.

Luca de Meo påpekar att fordonsindustrin redan har investerat miljarder i elektrifieringen och att välja något annat spår inte är något alternativ. Det skulle vara en katastrof för ”både bilindustrin och miljön” om utfasningen av förbränningsmotorn upphörde.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.