Se när elbilen Li Mega snabbladdar fullt på 10 minuter

De kinesiska elbilstillverkarna fortsätter att imponera med teknik som ligger i framkant. Denna gången har influensern Tågchefen fått möjlighet att visa upp snabbladdningsförmågan hos Li Autos minibuss Mega.

Med laddeffekter som når 521 kW laddar Mega snabbare än någon annan elbil på marknaden. Att ladda det 102,7 kWh stora batteriet från 10 till 80 procent tar 10 minuter och 36 sekunder framgår det av videon. På 10 minuter fylls batteriet på med 500 kilometer i körsträcka.

Batteriet som sitter i bilen är CATL:s 5C Qilin-batteri som ska tåla höga laddeffekter. Namnet 5C betyder just hur många gånger batteriet kan laddas fullt i timmen. I det här fallet fem laddningar á 12 minuter.

Unika design

Li Mega är ett svar på det snabbt snabbt växande MPV-segmentet i Kina och ska utmana konkurrenter som Volvo EM90Zeekr 009 och Xpeng X9. Mega är Li Autos tolkning av en modern och effektiv eldriven MPV.

Den udda taklinjen med det sluttande bakpartiet gör gott för bilen ur ett aerodynamiskt perspektiv. Enligt den kinesiska generösa mätcykeln CLTC har Mega en räckvidd på 700 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.