Ett skepp kommer lastat med nya elbilen Xpeng G9

Xpeng Sverige berättar att de första leveranserna av Xpeng G9 har lastats på en båt i hamnstaden Guangzhou och nu är på väg till Europa. Där ingår Sverige, tillsammans med Nederländerna, Norge och Danmark som de första mottagarländerna.

De första leveranserna, enligt tidigare kommunicerade uppgifter, är sedan planerade till årets fjärde kvartal. Xpeng G9 är en stor, och rymlig suv med fokus på hög komfort och bra teknikstandard.

Xpeng lastar G9.

Vid en tidigare provkörning i år kunde Xpengs löften om både rymd och komfort styrkas. Det i kombination med goda köregenskaper och bra prestanda gav ett samlat gott intryck. När det kom till infotainmentsystemet och förassistanssystemet Xpilot fanns det en del kvar att jobba på. Men till Xpengs försvar var det också en tidig förseriebil som provkördes och detta var bitar som inte var helt klara.

I Xpeng G9 sitter ett batteri på 98 kWh vilket ska ge en räckvidd på 520 kilometer. Elbilen är baserad på en 800-voltsarkitektur och ska leverera imponerande snabbladdning med effekter på upp till 300 kW. Det ska göra det möjligt att ladda det stora batteriet från 10 till 80 procent på runt 20 minuter.

Provkört: Xpeng G9 har plats för hela familjen och extra allt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.