Chevrolet Blazer är nästa stora elbilshopp från amerikanen – leveranserna har startat

För en månad sedan drog produktionen av Chevrolet Blazer igång. En elbil som lokalt i USA ska utmana de stora suvarna. Nu är Chevrolet också redo att dra igång leveranserna.

Chevrolet Blazer ses som särskilt viktig då det är Chevrolets första elbil på GM-koncernens nya Ultium-plattform som ska ge konkurrenskraftiga och förhållandevis lågt prissatta elbilar. Men prissättningen blev kanske inte riktigt så låg som första kommunicerats.

Blazer kommer initialt i två versioner. En fyrhjulsdriven basmodell med en räckvidd på 471 kilometer och ett grundpris på motsvarande 600 000 kronor. Samt i en variant med förlängd räckvidd (514 km) med ett grundpris på motsvarande 635 000 kronor.

Det är runt 100 000 kronor dyrare än vad Chevrolet först kommunicerat. Det kan också jämföras med basmodellen av Tesla Model Y som i USA kostar från 500 000 kronor. Chevrolet Blazer är dock snäppet större än Model Y.

Modellen är ändå viktig för GM-koncernen som idag bara erbjuder GMC Hummer för långt över miljonen, och den ännu dyrare lyxsuven Cadillac Lyriq. Den billigare små-elbilen Chevrolet Bolt som sålt riktigt bra i USA lades ner i våras – men ska visserligen snart komma tillbaka igen.

2024 Silverado EV WT

Bland andra elbilar på gång från Chevrolet är pickupen Silverado och märkets nya ”folksuv” Equinox. Om Chevrolets elbilar kommer till Europa återstår att se. Men det ska inte ses som en omöjlighet. GM-koncernen har bekräftat att man ska lansera flera elbilar i Europa inom det närmaste året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.