En första titt på interiören i Porsche Macan EV

I början på nästan år kommer Porsche att visa upp sin helt nya och helt eldrivna Porsche Macan. En kraftfull högpresterande suv som ska leverera 603 hästkrafter, och en räckvidd på runt 500 kilometer från ett batteripaket på ”omkring 100 kWh”.

För att värma upp oss riktigt ordentligt inför premiären visar nu Porsche för första gången upp interiören. Här ser vi ett tydligt släktskap till syskonmodellen Audi Q6 e-tron genom den tredje extraskärmen på passagerarsidan.

I interiören får vi en förardisplay på 12,6 tum som kompletteras av en 10,9-tumsskärm till infotainmentsystemet. På passagerarsidan erbjuds dessutom en tredje 10,9-tumsskärm som tillval. Skärmen på passagerarsidan begränsar betraktningsvinkeln under färd så att föraren inte ska kunna se den.

Den stora stoltheten i display-väg är kanske ändå head-up-displayen i rutan. Den projicerar med förstärkt verklighet upp instruktioner i rutan framför föraren med en upplevelse av att projiceringen motsvarar en 87-tumsskärm.

Nya Macan får ett infotainmentsystem baserat på Android som nyligen visades upp i samband med avtäckningen av Porsche Panamera. Det ska ge en familjär upplevelse med välbekanta appar som Spotify och YouTube tillgängliga både på mittskärmen och passagerarens skärm.

Porsche lyfter också fram sin förbättrade mobilapp som inkluderar en komplett ruttplanerare med laddningsstopp, och inställningar för att välja föredragna laddningsoperatörer. Dessutom ska stödet för Apple CarPlay och Android Auto vara bättre integrerarat med nya Macan.

Det var allt för tillfället, men premiären av Macan EV är inte långt bort. I början av nästa år får vi se mer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.