Volkswagen i snack med Renault om att lansera en riktigt billig elbil

Om vi ska tro en rapport från tyska tidningen Handelsblatt så funderar Volkswagen på att ta hjälp av Renault för att lansera en ännu billigare elbil än sin kommande 25 000 euro-bil Volkswagen ID. 2all.

Det som imponerat på Volkswagen är ju så klart den eldrivna versionen av Renault Twingo som Renault visade upp förra månaden med lansering 2026, och ett riktpris på under 20 000 euro.

Samtalen med Renault är fortfarande ”i ett mycket tidigt stadie” och behöver nödvändigtvis inte leda till något, säger Handelsblatts källa.

Volkswagen ID. 2all.

Volkswagens konkreta planer med en elbil som fler ska ha råd med slutar just vid Volkswagen ID. 2all som presenterats i produktionsutförande om två år. En modell med ett riktpris på 25 000 euro och en räckvidd på 400 kilometer.

Storleksmässigt mäter Volkswagen ID. 2all 4050 mm på längden, 1812 mm i bredd och 1530 mm på höjden. Volkswagen har beskrivit bilen som en Polo, men rymlig som en Golf.

Tidigare i år ska Volkswagen-chefen Thomas Schäfer beskrivit det som ”en akut nödvändighet” att också börja fokusera på en modell som blir mindre och billigare än ID.2. En modell med ett riktpris på runt 20 000 euro. Ungefär som en ny generation Volkswagen e-Up – inspirerad av Renault Twingo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.