Citroën Berlingo uppdaterat för 2024 – kommer bara finnas som elbil

Citroën har gett sin eldrivna familjelastare Citroën e-Berlingo en uppdatering inför 2024. Målet har varit att ge modellen ett mer modernt uttryck samtidigt som man också förbättrar upplevelsen och prestandan.

Men det nya modellåret har e-Berlingo fått en utökad räckvidd. Genom ett nytt LFP-batteri på 50 kWh ska den nu klara upp till 320 kilometer (WLTP) på en laddning. En ökning med 20 procent mot den tidigare generationen.

När det kommer till snabbladdning så är det möjligt att ladda e-Berlingo från 0 till 80 procent på 30 minuter vid 100 kW. AC-laddning på 7,4 kW är standard, men 11 kW 3-fas finns som tillval.

Stolskonfigurationerna är många och den andra stolsraden får tre individuella och skjutbara säten. Dessutom finns en förlängd version av Berlingo med tre stolsrader. Passagerarstolen i framsätet kan fällas helt och hållet för att utöka lastlängden.

I bagaget lastar e-Berlingo 775 liter upp till stolsryggens överkant och hela 4000 liter om alla sätena fälls. Bilen har hela 27 förvaringsfack utspridda i kupén. Ett av facken är den bakre takboxen, kallad för Modutop som erbjuder smidig och smart förvaring för mindre föremål.

Även förarmiljön har fått en uppdatering inför det nya året. En 10-tums pekskärm står i fokus för bilens förbättrade infotainmentsystem och inkluderar navigering, media och stöd för Apple CarPlay och Android Auto.

Med uppdateringen inför 2024 är det första gången som Berlingo bara erbjuds som elbil. Citroën har ännu inte kommunicerat de svenska priserna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.