Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Den brittiska tidskriften The Economist skriver att Tesla kommer behöva dra in omkring 20 miljarder kronor i extern finansiering i år. Utlåtandet är en reaktion på Teslas Vd Elon Musks flippade aprilskämt om att företag gått i konkurs.

The Economist menade att skämtet misslyckades, att det på riktigt gjorde folk nervösa och att situationen faktiskt är skakig för Tesla. Nu har Elon reagerat kraftigt på artikeln, och kommer med ett nytt uttalande och vågat löfte.

”The Economist brukade vara tråkiga, men smarta med en uttryckslös humor. Nu är de bara tråkiga (suck). Tesla kommer att vara lönsamt och ha positivt kassaflöde i Q3 & Q4, så det finns uppenbarligen inget behov av en pengainsamling”, skriver Elon Musk.

Det är inte det första uttalandet från Tesla om att lönsamheten kommer i slutet av året. Produktionskapacitet av Tesla Model 3 kommer att öka kraftigt under de kommande veckorna. I sommar räknar man med att nå den magiska spärren på 5 000 tillverkade bilar i veckan, då är folk-elbilen en ren vinstmaskin för Tesla och det kommer lösa alla ekonomiska bekymmer.

Elons reaktion mot The Economist