Tesla är ”bankjupt” och Elon Musk har supit sig redlös på Teslaquila

Skärmklipp från Elon Musks Twitter.

Häromdagen skrev vi en nyhet om Teslas framgångar, och hur analysföretaget Loup Ventures spår om fortsatt dunderframgång för företaget. Och sedan vaknade vi idag (på grund av tidsskillnader) upp till små tecken i sociala medier om Teslas konkurs.

Och vid en första anblick, så kan man hitta ett officiellt uttalande som säger något åt det hållet. Det är Teslas Vd i egen hög person, Elon Musk som själv låg bakom ett makabert aprilskämt på Twitter. Elon skriver i ett första inlägg: ”Trots intensiva försök att dra in nya pengar, inklusive en sista minuten-rea på påskägg, så är det sorgligt nog så att vi måste rapportera om att Tesla helt och hållet har gått i konkurs.”

Som tur är, bara ett aprilskämt

Aprilskämtet som föranleddes av ”Viktiga nyheter inom ett par timmar” fick så klart en stor spridning. Men vi kan andas ut, om man inte fångade upp tonen av ett aprilskämt i första inlägget från Elon, så gjorde man det i de som följer.

”Elon hittades däckade mot en Tesla Model 3, omringad av Teslaquila-flaskor, spår av torkade tårar som runnit längs hans kinder syns. Detta är inte ett framåtblickande uttalande, eftersom, uppenbarligen, vad är poängen? Glad ny månad!”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.