Första elbilen från Ferrari kan få navmotorer

Eldriven Ferrari med navmotorer.

Ferrari filar på en elbil som man ska visa upp mot slutet av 2025. Tidigare i våras berättade företagets VD Benedetto Vigna att arbetet flyter på bra, och att man bitvis ligger före schemat.

Sportbilstillverkaren har varit sparsamma med detaljerna om den kommande modellen men bilsajten Carbuzz har nu kommit över handlingarna som kan avslöja en del av teknikerna som vi skulle kunna få se i en el-Ferrari. Bilsajten har nämligen rotat i USA:s Patent och varumärkes-register.

Handlingarna visar att Ferrari skissar på en ny typ av navmotor. Det är inget nytt i sig, men Ferrari säger sig ha förenklat komplexiteten mot liknande konstruktioner.

Navmotorn som Ferrari patenterat.

Styrkan som Ferrari ser med tekniken avhandlas också. Den ska bland annat göra den elektriska drivlinan mer effektiv och så frigör den utrymme till att skapa en rymligare interiör. Dessutom kan den göra det möjligt att skapa ett bättre upphängningssystem som ska ge bättre förarkontroll och köregenskaper.

Om Ferrari gör verklighet av patentet återstår att se. Tidigare patentritningar har visat ett mer traditionellt upplägg på motoruppsättningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.