Elon Musk arbetar på Tesla Master Plan del 3

Teslas målsättning har sedan 2006 funnits förklarad i en övergripande plan. Tesla kallar den för the ”Master Plan”. Den planen skrev Elon Musk i ett blogginlägg som forfarande finns publicerat idag.

Den kan enkelt sammanfattas i tre steg: Bygg en bil med låg volym som är väldigt dyr. Ta de pengarna och bygg en mellanvolymsbil med ett lägre pris. Ta de pengarna och bygg en överkomligt prissatt modell med höga volymer.

Det var alltså Tesla Roadster, Tesla Model S och sist Tesla Model 3 som Elon då beskrev i planen. Dessutom skulle man börja investera i solpaneler.

Plan 2

Hoppa tio år framåt till 2016. Tesla var nästan i mål och det var dags att dela med sig av plan två. Det gjorde Elon återigen i ett blogginlägg.

Denna gången handlade det om snygga solpaneler till tak, om energilagring, utökat modellutbud genom Tesla Model Y, Semi och en pickup men framför allt också genom att bli expert på att bygga maskinerna som bygger bilarna för att skala upp produktionen.

I plan två fanns också planer på självkörande mjukvara och möjligheten att låna ut sin egen bil när man inte använder den för att tjäna pengar.

Ny plan på gång

Mycket av delarna i plan två har idag blivit verklighet, eller är nära att förverkligas. Och nu verkar det som att Elon Musk återigen har börjat fundera på Teslas nästa kliv framåt.

I en kort kommentar på Twitter skriver han: ”Arbetar på en Master Plan del 3”. Han berättar dock inte när den kan tänkas vara klar, eller vad den kommer att innehålla. Lite senare skriver Elon också att den känns bra att arbeta med det han gör:

– Att arbeta hårt för att göra användbara produkter och tjänster för alla medmänniskor är djupt moraliskt bra. Jag har så mycket respekt för kollegorna som gör ett ärligt dagsverke på Tesla eller SpaceX som bygger och servar bilar, raketer, Starlinks, batterier, solenergi och många andra saker.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.