Elbilen Tesla Model Y fångad på film utan maskering på publika vägar

Lanseringen av Tesla Model Y är inte långt bort. Redan till sommaren ska den levereras till kunder i USA. Att redan nu se en Tesla Model Y ute på vägarna i Kalifornien hör dock inte till ovanligheterna då Tesla ofta helt ogenerat testar elbilen utan maskering på vägarna i regionen.

Den senaste spaningen gjordes av Steven MConroy som fångade en bil i San Luis Obispo, Kalifornien. Det exemplaret hade ett Dual Motor Performance-emblem på bakluckan, svarta fönsterlister, svarta handtag och Power Sports Aero-fälgar.

Precis som många andra SUV:ar, däribland Teslas egna Model X, är även Model Y utrustad med skyddande plastlister runt hjulhus och underrede. En välkommen detalj hos bilförare på Sveriges saltstänkta vintervägar.

Tesla Model Y kommer i Sverige kosta från 630 000 kronor. Då får bilen i grundutförande med en räckvidd på 540 kilometer. Svenska leveranser är för de första Model Y är satta till början av 2021. Men det är möjligt att det tidigareläggs något – de första USA-leveranserna har tidigarelagts med ungefär ett halvår.

ModellRäckvidd0-100km/hPris
Tesla Model Y LR 2WD540 km5,8 s630 180kr
Tesla Model Y LR 4W505 km5,1 s675 180kr
Tesla Model Y P 4W480 km3,7 s766 180kr
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.