Tesla Model Y kan komma ännu tidigare än planerat – underleverantörer får ändrade tidplaner

Lanseringen av Tesla Model Y var först tänkt senhösten 2020 i USA, och början av 2021 för Europa. Det amerikanska datumet tidigarelade sedan Tesla till sommaren 2020.

Nu är det möjligt att Tesla Model Y kan komma ännu tidigare. Det tror analytiker på Deutsche Bank som sett ett ökat tempo på beställningar av material och komponenter till Model Y hos underleverantörer. Begäran på delar ligger ett halvår före den ursprungliga tidplanen, uppger leverantörer.

Banken tror att leveranserna kan komma så tidigt som under första kvartalet av 2020 på den amerikanska marknaden. Kanske innebär det också att vi i Sverige får ser tidigare leveranser än vårt officiella datum starten av 2021.

– Jag har nyligen kört en release-kandidat av Tesla Model Y och det kommer bli en fantastiskt produkt som kommer mottas väl. Min åsikt är att det är mycket möjligt att den kan sälja mer än Model S, Model X och Model 3 tillsammans, har Vd Elon Musk sagt om Model Y i samband med en kvartalsrapportering till aktieägarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.