Sono Motors nådde inte finanseringsmålet – framtiden för elbilen avgörs 2 januari

Tyska startupföretaget Sono Motors hade som vision att tillverka en egen elbil. Idéen var elbilen Sion med generöst bagageutrymme, dragkrok och solpaneler för extra energiförsörjning till ett överkomligt pris. Samarbeten med bland annat NEVS i Trollhättan gjorde att det såg ljust ut för Sion.

Därför kom det som en överraskning för många när Sono Motors i början på december vädjande om finansiering på 50 miljoner euro, en summa man behövde nå senast 30 december. Enligt grundaren var detta en nödvändighet för att behålla sina kärnvärden.

– Vi har valt att följa våra kärnvärden, och inte sälja ut oss själva. [..] Idag sträcker vi ut en hand till dig för att säkra hotet mot våra principer, sa man i början av december.

17 miljoner euro saknas för Sono Motors

Igår, när deadlinen var nådd hade man inte riktigt nått hela vägen fram. Totalt fick Sono Motors in 32,8 miljoner euro under finansieringsrundan där vem som helst kunde bidra. Alexa Rauscher, PR-chef på Sono Motors förklarar ytterligare i ett mail till Allt om Elbil om hur framtiden ser ut.

– Under de senaste veckorna och dagarna har Sion-intressenter bett oss att förlänga finansieringsrundan och vi vill såklart vara lyhörda gentemot dem. Därför har vi frågat reservationsinnehavare om de vill förlänga denna, skriver Alexa.

Enkäten som har gått ut till reservationsinnehavare avslutas 14:00 den 2 januari 2020. Efter det avgörs vägen framåt för Sono Motors och elbilen Sion.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.