Elbilar är populäraste valet hos Avis vid korttidsleasing

Pressbild: Avis

Statistik från Trafikanalys visar att av alla laddbara personbilar som registrerades under förra året var 70 procent leasade. Vanligaste leasingkunderna är företag, men det blir också allt vanligare att privatpersoner leasar bilar.

Även hyrbilsföretaget Avis ser samma utveckling med ett ökat intresse för leasing. Särskilt har intresset för korttidsleasing ökat och i synnerhet när det kommer till laddbara bilar, berättar Andrew Smith chef över Sverige och Danmark på hyrbilsföretaget Avis.

Leasing är för många ett mer ekonomiskt alternativ vilket är en stark drivande faktor, enligt Avis. Korttidsleasingen lägger till ytterligare en aspekt i form av en ökad flexibilitet när långa bindningstider försvinner. Speciellt fördelaktigt blir det i samband med en projektanställning på annan ort, eller en ”sommarbil” till semester eller för andra tillfällen när det tillfälligt finns ett ökat behov av en bil i vardagen.

Många ser då också möjligheten att passa på att testa en elbil i samband med korttidshyran. Andrew Smith berättar att elbilar har blivit det populäraste valet:

– När det kommer till korttidsleasing är det mest populära valet bland våra kunder att välja en elbil. Det är mer än dubbelt så många som den senaste tiden valt en elbil, än en hybridbil, vilket är det näst mest populära alternativet. Det är kul att se att allt fler väljer en laddbar bil, ur miljösynpunkt men även sett till driftskostnad för kunden är det en fördel, säger Andrew Smith. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.