Detta är prisvärda elbilen Fisker Pear som ska nå miljonvolymer – årligen

Fisker Pear ska bli en elbil med en betydligt mer attraktiv prislapp än många andra elbilar på marknaden. För att nå dit ska Fisker omdefiniera hur man bygger en billig bil.

– Vi minskar på antalet delar och gör dem dessutom enklare. Vi lägger till teknik och unika funktioner för att ersätta det traditionella, har VD Henrik Fisker tidigare berättat.

Målet är att Fisker Pear ska kosta under 30 000 euro. Tillverkningen kommer i första hand att ske i USA i samarbetet Foxconn med planerad lansering till 2024. På sikt kan också Europa bli aktuell som produktionsplats.

Henrik har själv beskrivit modellen som en ”minimalistisk elbil med framtidsorienterade funktioner som som ska ge intuitiv kontroll och sportig körning”. Namnet Pear är en förkortning av den förändring Fisker vill uppnå. Pear står för ”Personal Electric Automotive Revolution”.

Fisker har delat flera skissbilder på den nya modellen sedan de första avslöjandena om Pear. På senare tid har också maskerade prototyper synts till i USA. De ger för första gången en tydlig bild av modellen.

Fisker Pear är en ”urban SUV” i storleksordningen eller strax över Volkswagen ID.3. Den kommer erbjudas med flera olika batteristorlekar där det största paketet ska ge en räckvidd på runt 500 kilometer.

Produktionsmålen är ambitiösa. Till 2027 ska Fisker skala upp produktionen till att nå en årsvolym på en miljon Pear.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.