BMW har dubblat sin försäljning av elbilar – höjer målen för 2023

BMW har under året lanserat flera nya elbilar och modeller som BMW i4 och BMW iX börjar bli allt mer vanliga. På gång är också den superlyxiga sedanen BMW i7.

De nya modellerna är ett framgångsrecept för BMW Group. Under 2022 dubblade koncernen sin försäljning av elbilar som nu uppgick till 10 procent av den totala försäljningen. En andel som ska öka under detta året.

– Vi på BMW Group mer än fördubblade vår försäljning av elbilar förra året med BMW och MINI. Vi har redan vårt mål inställt på nästa milstolpe för 2023: 15% elbils-andel av den totala bilförsäljningen, kommenterar Pieter Nota, styrelseledamot på BMW Group.

Nya BMW-innovationer på gång

BMW fortsätter sin utveckling av ny elektrifierad teknik och nya elbilsmodeller. Under denna veckan kommer BMW att visa upp något som kommer innebära ”ett kvantsprång inom elektrifierad teknik”.

Det handlar om BMW-projektet Neue Klasse som bland annat kommer innebär helt nya battericeller med högre energitäthet, bättre effektivitet, längre räckvidd och snabbare laddning.

Vi har bara fått lite förhandsinformation, resten kommer som sagt senare i veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.