Detta är Porsche Boxster som elbil – kommer 2025

Porsche jobbar på sin nya generation elbilsplattform och med det kommer en hel del spännande klassiska Porsche-modeller bli eldrivna. På tur står bland annat Porsche Boxster.

Nu har en av Porsches tidiga prototyper synts till vid en snabbladdare i Tyskland. På bilder ser vi den maskerade modellen med öppningsbart tak och ett ”vilseledande” fejkat avgasrör.

Men eftersom den står vid en snabbladdare är det så klart uppenbart att det är en elbil. Bilderna avslöjar också en unik placering av laddningsporten. Den sitter mitt bak på bilen.

Bilderna kommer från tyska hyrbilsfirman Nextmove. En av bilderna innehåller också en bild på laddningsskärmar, som visar att Porsche Boxster EV klarar att ladda med en effekt på 177 kW vid en batterinivå på 53%. Av allt att döma kommer den sportiga elbilen får imponerande laddningskapacitet.

I övrigt finns inga andra detaljer om plattformen eller vilken prestanda den kan tänkas leverera. Lanseringen väntas dock bli runt 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.